1. Home

Cercetare

Activitatea de cercetare s-a concretizat pe langa elaborarea unor cursuri , articole, carti si in participarea la evenimente, seminarii, prezentari menite sa adune deopotriva oameni de stiinta, economisti, echipe, idei, noutati, dezbateri si impresii care sa propage mai departe notiunea de "cunoastere", "dezvoltare" si "informare".
Ca urmare, cateva dintre aceste evenimente si impresii le pot consemna si eu, fie ca participant direct la evenimente, fie in colaborare cu diverse echipe, dupa cum urmeaza:

.::. 25 mai 2012 – participare la Scoala nr. 17 Pia Bratianu din Bucuresti, sector 1, la Simpozionul National "Omul contemporan si educatia sa" cu sectiunea "Modalitati inovatoare de organizare a continutului invatarii" , cu obtinerea Diplomei de participare cu lucrare, emisa de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (.:: foto, program, diploma obtinuta ::.))

.::. 15-20 martie 2010 - participare la programul de initiere/perfectionare/specializare pentru ocupatia FORMATOR, programul organizat de Schultz Consulting, cu obtinerea certificatului de absolvire emis de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (.:: foto, certificat absolvire ::.)

.::. 24-25 septembrie 2009 Sinaia - participarea la seminarul regional pe probleme de stabilitate financiara "Challenges of the Global Financial Crisis for European Emerging Economies" organizat de Banca Nationala a Romaniei si Fondul Monetar International (.:: foto , program, participanti ::.)

.::. 18-22 mai 2009 Sinaia - participarea la seminarul de comunicare internă organizat de compania Schultz Consulting (.:: foto ::.)

Seminarul a constat în organizarea de activităţi informale derulate pe parcursul mai multor zile, cu participarea unui numar de 12 persoane din BNR. Exerciţiile şi activităţile parcurse au creat o atmosferă aparte in cadrul seminarului. Evenimentul a avut un impact puternic asupra participanţilor, întrucât s-a desfăşurat departe de locul de munca şi au fost constituite din activităţi interesante si distractive. Prin participarea la acest seminar au fost create amintiri comune între membrii echipei.

Întrucât fiecare echipă este unică, fiecare eveniment de acest gen este unic; a vizat creşterea nivelului de incredere, construirea unei identitaţi puternice a echipelor şi eficientizarea acestora. Au fost dezvoltate urmatoarele competenţe: Iniţiativa in rezolvarea problemelor, Încrederea in sine şi in echipă, , Coeziunea echipelor, Comunicare, Conducere/Coordonare/Delegare, Planificare/Organizare, Orientare catre client, Negociere.

.::. 07 noiembrie 2008 Hunedoara - participarea la CONFERINTELE BANCARE REGIONALE ALE INSTITUTULUI BANCAR ROMÂN "CALEA SPRE STANDARDE EUROPENE ÎN SERVICIILE FINANCIARE" Criza financiara mondiala: provocari pentru capitalul national si economia nationala (.:: program, prezentare si foto ::.) Institutul Bancar Român, în parteneriat cu Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din România, cu sprijinul Bancii Nationale a României si Asociatiei Române a Bancilor, a organizat la Hunedoara, în data de 07 noiembrie, 2008, la Sala Aurora, conferinta bancara regionala "Calea spre standarde europene în serviciile financiar bancare", având ca tema "Criza financiara mondiala: provocari pentru capitalul national si economia nationala".

În contextul actual al evolutiilor mondiale din sistemul financiar - bancar, regândirea totala a structurii si continutului programelor de formare profesionala a resurselor umane din acest sector, trebuie sa se manifeste ca o tendinta obligatorie de adaptare la noile coordonate ale evolutiei industriei financiar-bancare pe plan global.

Acest eveniment a reunit peste o suta de invitati din sectorul financiar-bancar si comunitatea de afaceri din localitatile Hunedoara, Deva si Arad, reprezentanti ai Bancii Nationale a României, ai camerelor de comert si industrie locale, precum si ai altor institutii si organizatii din regiune.

.::. 18 iunie 2007 - participarea la deschiderea celei de-a 60- a ediţii a Şcolii de Vară Bancară Internaţională (International Banking Summer School) cu titlul "The new wave of regulations in banking and financial sector worldwide - major challenges for banks and financial institutions", organizată de Institutul Bancar Român în perioada 18-28 iunie 2007 (.::click aici pentru program ::.).

IBSS este un eveniment educaţional anual unic în lumea bancară, sprijinit de asociaţii şi institute bancare de vârf din lumea întreagă. IBSS constă într-un program educaţional de înaltă calitate ce durează 10 zile şi se adresează bancherilor şi profesioniştilor din sectorul financiar mondial. Pentru bancheri, companii de servicii financiare, bănci centrale şi din sistemul privat, asociaţii bancare şi alţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, întâlnirile IBSS creează un cadru favorabil schimbului de idei şi de informaţii asupra sectorului financiar-bancar, dar şi numeroase oportunităţi personale de dezvoltare a reţelei de comunicare în mediile specializate. Cursurile şcolii de vară bancare sunt interactive şi angrenează teoreticieni şi practicieni de reputaţie mondială. Temele de discuţie ale fiecărei ediţii se organizează constant în jurul problematicilor referitor la leadership, management, banking skills. Printre participanţii la cursurile IBSS se numără constant preşedinţi de bănci, vicepreşedinţi, reprezentanţi ai structurilor manageriale bancare, preşedinţi ai asociaţiilor bancare naţionale

.::. Seminar cu tema "Armonizarea legislatiei nationale in domeniul liberei circulatii a serviciilor la acquis-ul comunitar" - Chisinau Republica Moldova, perioda 15-16 martie 2007, organizat de Ambasada Marii Britanii la Chisinau si Agentia pentru Sustinerea Invatamantului Juridic si a Organelor de Drept – Ex Lege, in cadrul programului de asistenta in domeniul armonizarii reglementarilor Republicii Moldova la acquis-ului comunitar link: http://mtc.md/~exlege/acquis.html

Seminarul a avut ca scop formarea functionarilor publici din administratia publica centrala a Republicii Moldova, in vederea armonizarii legislatiei acestei tari din domeniul serviciilor financiare la acquis-ului comunitar.

La seminar a participat in calitate de lector, alaturi de reprezentanta Bancii Nationale a Romaniei doamna Ligia Georgescu-Golosoiu, pentru sectorul asigurarilor si valorilor mobiliare, domnisoara Paula Cismasu – expert principal in cadrul Directiei Generale de Armonizare Legislativa si Integrare Europeana din Ministerul Finantelor Publice.

In prima zi, reprezentantii Romaniei s-au intalnit cu doamna Svetlana Cicati –expertul autohton pe probleme juridice din Parlamentul Republicii Moldova pentru discutarea cadrului legal existent la nivelul celor doua tari pentru sectorul serviciilor financiare, iar in ziua a doua, au fost sustinute prelegerile la care au participat pe langa expertul autohton si domnul Valeriu Zubco presedinte Ex Lege si 35 de functionari publici din principalele ministere si din Banca Nationala ale Republicii Moldova. Se pot accesa fotografiile de la eveniment.
.:: click pentru imagini ::.

.::. Cercul de istorie bancara, sedintele din lunile noiembrie si decembrie 2006
- Banca Nationala a Romaniei – sedintele Cercului de istorie bancara din lunile noiembrie si decembrie 2006, au reunit personalitati din domeniul academic, arhitecti, numismati, specialisti in domeniu din Banca Nationala a Romaniei; cu aceste ocazii au fost lansate 2 carti ( Aurica Smaranda, Mic lexicon de numismatica , Oscar Print, 2006 si Radu Dudescu - viata si opera , Bucuresti, 2006 ) si a fost evocata figura fostului guvernator al Bancii Nationale a Romaniei Constantin Angelescu.

.::. Seminarii - Sinaia 2005
Seminariile organizate de Directia Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei cu personalul sucursalelor judetene pe probleme de reglementare, supraveghere prudentiala bancara.
.:: imagini de la Sinaia::.

.::. Seminar de "Servicii financiare", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, 5 iulie 2005
Dezbaterile si prezentarile ce au fost sustinute in cadrul acestui seminar se regasesc mentionate in programul pe care-l puteti vizualiza prin .:click pentru program :.

.::. Aniversarea a 125 ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei (1880-2005)
Acest eveniment poate fi privit mai mult ca un eveniment istoric, iar istoria de mai bine de un secol a celei mai importante banci din Romania a fost dezbaterea acestei zile aniversare. Momentul a fost un prilej de revederi colegiale si discutii amiabile. Am avut placerea de a sta alaturi de dna director Surica Rosentuler si dna Tatiana Mosteanu profesor universitar doctor Decan al Facultatii de Finante Banci din cadrul Academiei de Stiinte Economice, Bucuresti, cu prilejul manifestarilor culturale care au avut loc .:click pentru poze :.

.::. Universitatea Economica de Vara de la Tusnad, iulie 2002
Evenimentul a avut loc in perioada 1-7 iulie 2002 si a fost organizat de Academia de Stiinte Economice Bucuresti - Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (dl. I.Rosca, prorector pe atunci, a fost rectorul Universitatii Economice de Vara), in colaborare cu Academia de Stiinte Economice de la Chisinau, Republica Moldova.
La eveniment au participat studenti din Romania de la diverse facultati ale Academiei de Studii Economice Bucuresti si in special, de la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, dar si din alte centre universitare precum Timisoara, Targu Mures, Iasi si din Republica Moldova.

La eveniment au participat profesori din Academia de Studii Economice (dintre care prof.univ.dr.Ivan Ion, prof.univ.dr. I.Rosca, prof.univ.dr. C.Anghelache, prof.univ.dr.Cristina Suciu, prof.univ.dr. Paul Bran), din institute de cercetare si diversi specialisti .

Cu acest prilej am sustinut in fata studentilor prelegere cu tema "Produse si servicii bancare electronice"

Organizatorii au amenajat campusul, pe malul Oltului, au pus la dispozitie un secretariat, o biblioteca, un stand de vanzare a cartilor, cancelaria si caminele studentesti.
Notiunile teoretice prezentate ziua imbinau pratica prin inregistrari video, si fotografii, urmand ca la sfarsit fiecare student sa prezinte o lucrare pratica inclusa in jurizare si finalizata cu premii.
Totul s-a terminat cu un foc de tabara, discoteca, legare de prietenii intre studenti, intre acestia si profesori.
M-am simtit minunat, ca in studentia mea.

Cateva poze ce au surprins evenimentul de puteti vizualiza prin .:click pentru poze :.

Descarcati studiu de caz e-banking :

.: in limba romana :.
.: in limba engleza :.