1. Home

Proiecte

Cateva proiecte importante pe care as dori sa le mentionez sunt legate de urmatoarele organizatii sau institutii:

.:: World Vision Romania - http://www.worldvision.ro , a carei activitate este descrisa mai jos si detaliata pe web site-ul organizatiei

World Vision Romania este o organizatia crestin-umanitara care si-a facut simtita prezenta in Romania inca din anul 1977, cand a intervenit cu ajutor de urgenta pentru oamenii afectati de cutremurul din 4 martie. In anul 1990, World Vision s-a reintors in Romania si a devenit o prezenta constanta in activitatea de sprijinire a copiilor si familiilor defavorizate.
Ca un raspuns la multe dintre problemele create de sistemul comunist, World Vision a selectat pentru derularea proiectelor regiuni ale tarii care se confruntau cu situatii dificile: Bucuresti, Cluj, Iasi, Dolj, Constanta, Valcea si Timisoara.
Prin activitatile intreprinse de ea, World Vision incearca sa aduca o raza de speranta si bucurie celor mai vulnerabili semeni ai nostri: copiii.
Principalii beneficiari ai programelor World Vision Romania sunt copiii institutionalizati, bolnavi de SIDA, cei fara adapost, familiile sarace.
Impressionata de aceasta stare de lucru, la invitatia unei prietene am participat, incepand cu luna aprilie 2005, la intalnirea "Women of Vision" din Romania, si ulterior la o intalnire cu "Women of Vision International " la care au fost prezente femei dn tara nostra care au reusit sa-si faca o cariera in domeniile: sanatate, bancar, arte, muzica, dar si din Colorado USA. Scopul acestei asociatii este acela de a demarara diverse programe pentru imbunatatirea vietii copilului, activitate care se desfasoara voluntar.

.:: Managementul riscului

Astazi, in lume, exista transformari pe harta politica, transformari sociale, globalizarea pietelor, accelerarea transformarilor tehnologice, presiuni ecologiste, factori care influenteaza atat la nivel micro economic (societate comerciala) ori macro economic (stat), cat si la nivel global, conducand la adevarate crize. Din aceasta cauza, implicarea fiecarui individ in cunoasterea si administrarea starilor de criza a devenit prioritara.
Managementul riscului de dezastru presupune, de fapt, identificarea si analizarea riscurilor, evaluarea acestora, tartarea lor, monitorizarea, precum si stabilirea a ceea ce trebuie facut.